marți, 13 decembrie 2011

Vis?...Realitate?




Nu stiu de ce am simtit sa scriu iar. Poate pentru ca ceea ce visez eu sa scriu ramane inca doar un vis indepartat, asemenea altor vise.
Iar scriu cu creionul. Unii stiu ce inseamna asta. Scriu din ce in ce mai rar iar asta se simte. Se simte in sufletul meu. E prima data cand scriu de cand am redeschis blogul. A stat o vreme inchis, dar nu am putut sa-l las asa. Ceva ma chema, ceva imi spunea ca cineva inca totusi, are nevoie de acest blog. Sau poate, totul e doar in mintea mea si defapt eu sunt cel ce are nevoie de el.
Viata asta e tot mai ciudata pe zi ce trece. Azi esti jos, maine esti sus, iar apoi pentru o vreme buna, sa ajungi sa ramai iar jos.
-De ce,de cele mai multe ori nu primesti ceea ce iti doresti? Te supara cu amaraciune asta, dar in schimb, primesti pe alta parte mult mai mult decat ai sperat, sau chiar ai vrut.
-De ce visele nu devin realitate? De ce na incapatanam sa credem ca ele chiar pot sa ne faca viata mai frumoasa? Pentru ce ne facem atatea planuri inchipuite pana in cele mai mici detalii?
Am tot reflectat asupra acestui lucru si am ajuns la concluzia amarnica, ca facem toate aceste lucruri, pentru a ne ridica moralul, pentru a spera la ceva mai bun, pentru a zambi mai mult si a uita de toate greutatile zilnice. Practic, avand vise, vedem lumea printr-o alta lumina, una mai frumoasa. Ne detasam de tot si visam pur si simplu. Ne lasam dusi de valul sperantei pe marea fericirii.
Insa totul nu este decat o minciuna, aparuta din subconstient si menita sa ne creeze o stare de bine.Fiind pusi in postura de a visa, avem curajul de a ne face planuri, denota faptul ca noi deja avem o samanta de bine in noi. Ea e pusa in mintea, viata sau sufletul nostru, fie de o intamplare, rezultat, castig sau persoana. Intamplarea rezultatul sau castigul, sunt prin esenta lucruri trecatoare. Ce ne facem insa, cand acea samanta a sperantei e pusa de cineva anume. Cu voie sau fara voie. Uneori doar simpla prezenta a acelei persoane ne aduce o raza de lumina si caldura in rutina zilnica.Uneori, un simplu sambet transmite mai mult decat toate cuvintele Pamantului. Uneori o simpla privire, a unor ochi gingasi iti inmoaie sufletul, facandu-l mai mai bun, mai frumos si mai curat. Incet incet, el se deschide oferind tot ce are el mai bun, tot ce are mai pretios. Se deschide oferind caldura si la schimb acea samanta a sperantei din care el a fost creat. Cu toate acestea, samanta pe care tu vrei s-o plantezi in sufletul celeilalte persoane,ramane totusi si doar samanta. Nu primeste ceea ce are nevoie, iar atunci tu, iti dai seama ca ai irosit inca o speranta din cele oricum putin ramase.
VISELE NU DEVIN REALITATE. Ele sunt si vor ramane doar niste vise. Intamplarile care ne fac fericiti si ne aduc zambetul pe buze nu sunt vise implinite. Ele sunt, au fost si vor ramane doar niste intmplari adiacente viselor noastre care ne dau acea minima si universala putere de a merge mai departe, de a trece de la o etapa la alta, pas cu pas, pana cand viata noastra se incheie. Sfarsim prin a fi impacati totusi ca am ajuns atat de departe, fiecare prin felul sau, fiecare cu reusitele sau esecurile sale.
Am incercat, am razbit, am mers mereu mai departe.Ne-am multumit de cele mai multe ori cu destinul ce ne-a fost dat si am ramas cu acele vise pe care poate, doar noi le-am stiut si la care am sperat o viata intreaga.Fara sa ne dam seama murim tot cu vesnica intrebare: Ce ar fi fost daca?
Cei ce vin dupa noi trebuie sa stie !!! VISELE NU DEVIN REALITATE !!! Realitatea e chiar in fata lor. Sa nu le fie frica sa deschida ochii si sa priveasca.Astfel vor ajunge sa patrunda dincolo de ea, obtinand in cele din urma, acele adiacente ce le fac viata mai frumoasa.


Dar repet,Visele nu devin realitate!

11 comentarii:

  1. visele nu devin realitate pt ca visele sunt actiunile noastre! miile de actiuni zilnice se contopesc toate pt a putea la final sa simtim cum ca visul s/a implinit...sau desi am luptat mereu pt asta, nu s/a implinit..si totusi visam, adica traim!

    RăspundețiȘtergere
  2. visele pot deveni realitate daca luptam si daca credem cu adevarat in acele vise........daca dorim ceva cu adevarat si luptam atunci nimeni si nimic nu ne poate sta in cale......

    RăspundețiȘtergere
  3. in primul rand vreau sa te felicit pt alegerea fundalului si a fontului, care dau o eleganta aparte blogului:)

    in al doilea rand, care`i faza cu chileanu ?:))

    in al treilea rand.. hmmm .. ai dezbatut un subiect la care ma gandesc adesea, si totusi, nu am ajuns la aceeasi concluzie cu tine. visele pot deveni realitate daca iti doresti din tot sufletul si faci ceva in privinta asta!! eu mi`am dorit enorm de mult sa ajung in strainatate la facultate, a fost un vis practic, si am luptat foarte mult pt asta si acuma pot sa zic mandra ca`mi traiesc visul cu ochii!! in timo ce prieteni de a mei plang dupa casa, eu simt ca mi`am gasit locul.. visul meu a devenit realitate! iar intrebarea " ce`ar fi fost daca" nu este prezenta in viata mea intrucat eu sunt adepta principiului mai bine fa ceva de care sa iti para rau, decat sa`ti para rau ca nu ai facut acel ceva...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ alexandra
    si eu sunt adeptul aceleasi idei,bunicul mereu mi-o repeta "mai bine fa ceva de care sa iti para rau, decat sa`ti para rau ca nu ai facut acel ceva..." si nu voi renunta niciodata sa cred in aceasta idee, doar ca, o voi aborda dintr-o alta perspectiva.si eu...imi doresc sa plec, desi poate nu voi ajunge la tine.cine stie....poate poate...oricum...trebuie sa mai vorbim pe tema asta....:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca ai dreptate doar partial....unele vise chiar devin realitate doar ca nu cum dorim noi....din pacate sau din fericire asta numai Dumnezeu o stie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca gresesti! uneori visele pot deveni realitate:) referitor la blogul tau:)l am citit:) daca vrei ceva cu adevarat, poate deveni realitate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu sunt de parere ca visele se pot indeplini...totul depinde de tine!viata e asa cum ti-o faci,mai intervine unerori si destinul..totul e sa crezi in tine:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Maturitate :) Pe zi ce trece ajungem sa intelegem lucrurile asa cum sunt ele de fapt, nu cum vrem noi sa le vedem. Si asta se observa si la tine. Am stat si eu si m-am gandit daca merita sa visezi sau nu. M-am gandit mult. Am incercat sa fac diferenta intre a visa la ceva si a avea asteptari. E bine sa ai asteptari pt ca te motiveaza sa ajungi unde iti doresti. Dar trebuie sa fim constienti ce fel de asteptari avem. Si pt asta trebuie sa ne autocunoastem, ceea ce nu e deloc usor. Iti faci un plan pe care sa-l duci pana la capat. Ai anumite asteptari de vreme ce vrei sa obtii ceva. Poti sa le numesti vise in masura in care ele nu depasesc capacitatea ta reala de a le obtine. Eu inteleg prin vise niste fantezii prin care incercam sa idealizam totul. Dar ideal nu exista dupa parerea mea. Asa ca eu prefer sa spun ca nu cred in vise. Cred in planuri si in posibilitatea realizarii lor. Bineinteles ca toti avem dreptul de a alege. In asta consta frumusetea vietii: capacitatea fiecaruia de a decide :) Imi place concluzia ta: trebuie sa traim fiecare clipa cu ochii deschisi. Daca la sfarsit (pe la 100 de ani :P) voi putea spune ca mi s-au intamplat multe lucruri neasteptate si neplanificate care m-au surprins placut pe parcursul anilor, atunci acela va fi singurul vis pe care il accept ca fiind realizat. Bravo, Vasi si spor mai departe :)

    RăspundețiȘtergere
  9. A trecut ceva vreme de cand nu am mai deschis messenger-ul , si azi cand in sfarsit am avut un pic de timp si m-am logat am primit un link spre acest blog, de la vechiul meu amic. Am ramas placut surprinsa de ceea ce am lecturat,doar cu o mica obiectie UNDE A DISPARUT OMUL VISATOR? nu a disparut cred ca e in noi, in fiecare dintre noi, dar problemele ce ne inconjoara ne face sa mascam acest aspect, sa devenim mult prea realisti. Si inca un lucu visele pot devin realitate, dar poate nu chiar ceea pe care am sperat-o ci croiesc un alt chip,un alt fir cu grija CUIVA. Fara aceste sperante si dorinte am deveni niste mici robotei si am pierde o parte din farmecul acestei vieti. Visele desi poate nu toate devin realitate, chiar majoritatea probabil se inscriu in acesta cateogie, te imping sa iti doresti sa le realizezi si in acesta cale poate castigi altceva desi telul final nu l-ai atins.
    Inca un lucru mai iti spun, defapt repet, ESTI VARSATOR DECI ESTI VISATOR!!!
    Frumos blogul, imi place si mai astept sa scrii!!! Nu e usor dar ai talent. Multi cititori in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Visele nu devin realitate , zici ? Si eu m-am incapatanat sa cred acelasi lucru candva , nu vedeam nimic in afara de realitate . Ai mei m-au pus in sutuatia sa imi suprim visele pentru ca li se pareau copilaresti si ca nu voi ajunge nicaieri . Le-am demonstrat mereu ca visele eu mi le creez si eu mi le indeplinesc , prin munca , incredere in propria mea persoana si daruire pentru acel vis . Bine , tu nu crezi a visele devin realitate , dar incearca sa gasesti oameni care ss iti spuna ,"da , mi-a indeplinit un vis !" . Depinde de ce persoane ai in jurul tau care sa te influenteze , dar si de gandirea ta . Ti-am mai spus , ceea ce gandesti ,aia atragi . Asa ca iti doresc sa atragi zambete ,persoane frumoase sufleteste , ganduri mai frumoase , pozitive ,optimiste ! Viata e un camp de lupta care nu doarme niciodata ,iar tu , dragul meu , nu trebuie sa te lasi !

    Cu drag , Lorena

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca e sa analizam un pic, vis, conform unei definitii formale, este o înlănțuire de imagini, de fenomene psihice și de idei care apar în conștiința omului în timpul somnului. Practic un asemenea vis nu prea are sanse sa devina realitate avand in vedere faptul ca visul il poti controla si sa schimbi totul dupa bunul plac ceea ce in realitate nu e chiar atat de usor (Inception a fost un bun film pe tema asta). Ce ne facem cand visam monstrii? Clar nu putem zice ca visele devin realitate. In schimb pot fi sursa unui deja-vu si asta cred ca e printre putinele momente cand un vis devine realitate. Mai e o categorie de vise prin care unora li se arata niste semne. De exemplu, mama daca viseaza noroi stie ca urmeaza sa se intample ceva rau. Sa-l numim vis devenit realitate sau capacitate de a anticipa si un "dar de la natura"? Caci practic in realitate nu se va impotmoli in noroi. Acum, revenind la abordarea ce s-a dezbatut pe aici... Din tot ce s-a sups pot echivala "visul" cu speranta, dorinta, plan. E o diferenta: visul apare in subconstient, iar sperantele/planurile sunt facute cu buna stiinta. Cu totii speram sa cada Basescu, de exemplu (a nu se interpreta ca fac politica pe aici, dar e realitatea prezentului si un exemplu bun zic eu), iar cand o sa cada ce vom zice? Un vis devenit realitate? Nu, pentru ca nu era ceva supraomenesc si imposibil, era doar o dorinta a poporului. Cine a cucerit Everestul a visat noaptea ca e pe varf si apoi a inceput sa urce? Nu, cu siguranta i-a suras ideea de a cuceri muntele si si-a facut un plan bun, s-a inarmat cu speranta si a pornit la drum. Deci nu e un vis. Cand Stefan cel Mare a batut turcii, a fost un vis devenit realitate? Nu cred ca a visat ca ii va bate si a reusit ulterior. Cu siguranta au fost planuri puse bine la punct care au condus spre victorie si implicit implinirea dorintelor. Bucuria in urma diferitelor realizari se datoreaza sperantei. E frumos sa speri si atunci cand vezi ca e cum ti-ai dorit n-ai cum sa nu te bucuri. Eu zic ca realitatea depinde in mare masura de actiunile noastre, pe cand visul ne duce in alta lume, unde orice e posibil. Insa atentie la ce iti doresti si speri. Nu are rost sa te gandesti ca e realizabil ceva ce stii sigur ca nu e, atunci normal vei fi dezamagit. Pentru a evita astfel de situatii eu sper si imi doresc lucruri care stiu ca se pot realiza si uneori imping speranta putin dupa limita realului. (Altfel n-ar fi evolutie! Ci doar stagnare intr-un prezent ce ar fi trist si monoton la un moment dat.) Si dezamagirile nu sunt asa mari in cazul in care planul nu reuseste. Eu iti doresc sa visezi mult (pentru a-ti dezvolta imaginatia) si sa speri, sa-ti propui, sa-ti faci planuri, sa ai un drum pe care-l urmezi si sa nu te dai batut daca intampini greutati caci altfel te ratacesti si nu mai ajungi la destinatie. Spor sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere

Lasati'va totusi si numele nu dati doar "Anonim"